Sportskim klubovima u Nišu pomoć države od 200 miliona dinara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto> Srbija Vesti
Podelite vest

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je danas da će sportskim klubovima u Nišu na ime pomoći, biti uplaćeno 200 miliona dinara iz državnog budžeta.

Ona je kazala da će novac dobiti oko 70 niških klubova koji imaju takmičarske rezultate, a odluku o tome ko će koliko para dobiti doneće Gradsko veće.

“Zatražila sam minulog vikenda pomoć od predsednika Srbije Aleksandra Vučića s obzirom na to da smo prošle godine zbog teške finansijske situacije pomoć smanjili na 200 miliona, sa 400 miliona dinara koliko je iznosila u 2020. godini”, rekla je gradonačelnica na konferenciji za novinare.

Ona je kazala da je Vučić dao “zeleno svetlo” Ministarstvu finansija da Nišu uplati još 200 miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve i dodala da će novac u toku dana biti upaćen u budžet grada.

“Nama ostaje iz našeg budžeta da naredne godine uplatimo sportskim klubovima 200 miliona dinara i još 50 miliona dinara za ulaganja u sportsku infrastrukturu”, izjavila je gradonačelnica Niša.

Predstavnici sportskih klubova u Nišu negodovali su proteklih nedelja što je nacrtom budžetom grada za narednu godinu za njih bilo planirano 150 miliona dinara, a vateropolisti kluba “Nais” održali su i protest ispred Gradske kuće tokom kog su razvili transparent na kojem je bila Vučićeva fotografija i natpis: “Predsedniče, stanite u odbranu niškog sporta”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x