Sprečeno krijumčarenje luksuznih satova vrednih gotovo 170.000 evra (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: Uprava carine

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Batrovci 24. maja sprečili pokušaj da u jednom autobusu bude prokrijumčareno 13 skupocenih satova vrednih gotovo 170.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen autobus stranih registarskih oznaka koji je trebalo da prođe kroz Srbiju do svog krajnjeg odredišta.

Iako su vozač i putnici izjavili da nemaju ništa da prijave, pregled unutrašnjosti vozila je opovrgao te izjave.

U prtljažniku su najpre otkrivene dve kartonske kutije u kojima su se nalazila originalna pakovanja za luksuzne satove, da bi ubrzo u unutrašnjosti autobusa, između sedišta, bila pronađena i jedna kutija puna satova svetski poznatih robnih marki ”Franck Muller” i ”Hublot” sa pripadajućim blanko sertifikatima i uputstvima za upotrebu.

46-godišnji vozač, strani državljanin, je tada izjavio da je neprijavljenu robu preuzeo na prevoz u Švajcarskoj i da je trebalo da je isporuči u Beogradu.

Reč je o ukupno 12 ručnih časovnika marke ”Franck Muller” i jednom časovniku marke ”Hublot”, čija je ukupna vrednost procenjena na preko 19,6 miliona dinara, odnosno gotovo 170.000 evra.

Najskuplji primerak je jedan od časovnika marke ”Franck Muller” čija je vrednost procenjena na bezmalo 6 miliona dinara.

Iz Uprave carine podsećaju putnike da je prilikom prelaska granice najsigurnije da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom i da tako izbegnu potencijalni rizik da im  budu privremeno ili trajno oduzete, a vozače da snose ličnu odgovornost za sadržaj pošiljaka koje preuzimaju na prevoz.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x