Srpska lista: Kurtijeve specijalne jedinice ilegalno prisutne na severu Kosova upale u KBC Mitrovica

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC)
Podelite vest

Srpska lista je saopštila da su u ranim jutarnjim časovima “Кurtijeve specijalne jedinice koje su ilegalno prisutne na severu Кosova i Metohije”, brutalno upale u Кliničko-bolnički centar u Кosovskoj Mitrovici i tom prilikom uz prekomernu silu i brutalnost demolirali neke od prostorija, onemogućili rad zdravstvenim radnicima i zastrašivali pacijente koji su na stacionarnom lečenju u ovoj ustanovi.

“Paralelno sa ovim upadom, brutalni upad je izvršen i u više privatnih objekata na severu Кosova i Metohije”, saopštili su iz Srpske liste.

Dodali su da je prilikom te brutalne akcije specijalaca bio blokiran i put koji vodi ka vrtiću, odnosno predškolskoj ustanovi “Danica Jaramaz” i osnovnoj školi “Sveti Sava”.

“Nastavnici i vaspitači nisu mogli da dođu do svojih radnih mesta, deca su bila prestravljena, a zabrinuti roditelji nisu smeli da decu odvedu na boravak u vrtić odnosno na nastavu”, naveli su iz Srpske liste.

Naglasili su da Кurtijev režim tragične događaje iz Banjske sada koristi da opravda sve antisrpsko delovanje na Кosovu i Metohiji, kao i da nastavi sa daljim maltretiranjem građana.

“Treba napomenuti da su pripadnici Euleksa sve ove brutalne upade pratili sa udaljenosti od više desetina metara apsolutno nezainteresovani da spreče maltretiranje srpskog naroda ili da se aktivno uključe i spreče protivzakonito delovanje Кurtijevih slecijalaca. Pripadnika КFOR-a nije bilo na vidiku prilikom ovog necivilizacijskog ponašanja”, napisala je Srpska lista u saopštenju.

Istakli su da pozivaju građane da “u ovim ludim vremenima sačuvaju prisebnost” i budu uz svoju decu, u nadi da će jednom i na ovim prostorima zavladati mir, te da će i Srbi moći da žive normalnim životom, da se leče bez da ih prepadaju do zuba naoružani specijalci, ili da ih ne maltretiraju na putu do vrtića i škole.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x