SSP: Direktor Doma zdravlja u Lazarevcu nudi zaposlenima regulisano odsustvo sa posla za miting SNS

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: SSP.rs
Podelite vest

Stranka slobode i pravde (SSP) navela je danas da direktor Doma zdravlja “Dr Đorđe Kovačević” u Lazarevcu Jovan Milojević zaposlenima u toj zdravstvenoj ustanovi nudi “zakonski regulisano odsustvo za posla” ako idu na miting Srpske napredne stranke (SNS) 26. maja u Beogradu.

“Osim što vrši nezakoniti pritisak na zaposlene da moraju da dođu na miting SNS, ovaj direktor i član vladajuće stranke ide korak dalje, pa protivzakonito omogućava regulisanje odsustva sa posla. Hoće li da lažira bolovanja? Ko će da leči ljude u Lazarevcu u petak 26. maja”, naveo je beogradski odbor SSP-a.

Ta stranka je u saopštenju navela da pritisak na zaposlene da se pojave na bilo kom skupu protiv svoje volje predstavlja “krivično delo prinude”, a u slučaju direktora Doma zdravlja i “zloupotrebu službenog položaja”.

“Pozivamo javno nadležno tužilaštvo da bez odlaganja pokrene postupke protiv ovog naprednjaka koji ugrožava funckionisanje zdravstvenog sistema u Lazarevcu radi sopstvene promocije u vladajućoj stranci. Ako oni to ne urade, mi ćemo”, dodaje se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x