SSP: Glumici Tamari Dragićević i njenom detetu upućene pretnje zbog podrške protestu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić
Podelite vest

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da je vlast “bahatim i arogantnim odnosom prema građanima, vređanjem ljudi i huškanjem na njih” dovela do toga da su u poslednja 24 sata dva glumca koja su podržala proteste “Srbija protiv nasilja” bili žrtve pretnji.

SSP navodi da je glumici Tamari Dragićević i njenom detetu koje je na ekskurziji na Rudniku, prećeno kroz poruku da “bolje pogleda kako je na Rudniku, nego da poziva na protest”.

“Za sve što se može desiti u Srbiji, odgovornost snose direktno vladajući režim i Aleksandar Vučić”, dodaje se u saopštenju SSP-a.

Ta stranka podsetila je da je potpredsednica Skupštine Srbije i funkcionerka Srpske napredne stranke Sandra Božić javno izrekla za glumca Milana Marića da je ‘antisrpsko đubre’ nakon što se on obratio na protestu pred desetinama hiljada okupljenih građana.

SSP je ocenila da su “ovakav vid zastrašivanja, od javnog navođenja lokacije gde se nalaze deca Tamare Dragićević, do proglašavanja Milana Marića za državnog neprijatelja sa najviših državnih funkcija, bestidni napori režima da svojim hordama zastraši slobodoumne ljude”.

Glumac Petar Benčina izjavio je danas da je policiji prijavio pretnje koje su njegova supruga, glumica Tamara Dragičević i njihova deca dobili preko društvenih mreža, ali da do sada policija nije reagovala.

Benčina je za portal Nova.rs rekao da je pretnje deci i porodici shvatio ozbiljno, i da će ih sam zaštititi, budući da policija ne reaguje.

“Ne verujem nikome, idem sutra da uzmem dete sa letovanja i sam ću probati da ga zaštitim. Policija ne reaguje. Ništa mi nisu javili, slučaj sam prijavio”, rekao je glumac.

Direktor za kampanje pokreta Kreni – Promeni Savo Manojlović uputio je podršku glumcima Tamari Dragičević i Petru Benčini, povodom pretnji koje su upućene njima i njihovoj deci.

“Tamari Dragičević zbog toga što podržava proteste prete spominjući lokacije na kojima joj se nalazi dete. Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal osam dana ne reaguje, što je sramota za ovu instituciju”, rekao je Manojlović u pisanoj izjavi.

On je naveo da “zaštita svakog deteta mora biti prvi zadatak svake institucije u normalnoj zemlji”.

“Želimo zemlju u kojoj nikada nikome više neće pasti na pamet da preti nekome preko dece”, rekao je Manojlović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x