SSP pita Šapića koliko su zaista koštali tableti za osnovce i kada će podneti prijave za odgovorne

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Aleksandar šapić, foto: YouTube Jutarnji Program TV Happy printscreen video
Podelite vest

Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Beograd Mila Popović zatražila je od gradonačelnika Aleksandra Šapića da javno kaže koliko su koštali tableti koje je prethodna gradska vlast delila osnovcima i kada će Šapić podneti krivičnu prijavu protiv odgovornih.

Popović je navela da je doskorašnji zamenik gradonačelnika Goran Vesić u avgustu prošle godine rekao da su tableti za osnovce koštali 5,5 miliona evra, a gradonačelnik Šapić je pre neki dan priznao da su koštali 15 miliona evra.

“Ali ni tu nije kraj jer je Nedeljko Radosavljević, direktor Kancelarije za mlade Beograda, cenu tableta za osnovce proglasio za državnu tajnu. Krajnje je vreme da neko Beograđanima objasni gde je nestalo 10 miliona evra ili je i to državna tajna”, upitala je predsednica Gradskog odbora SSP.

Ona je istakla da je SSP pre osam meseci postavila pitanje gradskim vlastima koliko su koštali tableti koji su deljeni osnovcima u Beogradu, a tek nakon što su se žalili Povereniku za informacije od javnog značaja, stigao je odgovor od Kancelarije za mlade Beograda u kom se kaže da je reč o “državnoj tajni”.

“Dopis je potpisao Nedeljko Radosavljević za koga su mediji govorili da je Vesićev Neđa koji je tokom izborne kampanje trebalo da donese 2.000 eur jednom čoveku u Marinkovoj bari”- naglasila je Popović

“Ova afera mora da se istera do kraja”, rekla je Popović i tražila da Šapić odgovori na postavljena pitanja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x