SSP zahteva da Grad Niš opredeli sredstva za ličnog pratioca deci sa smetnjama u razvoju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: Pixabay/ponce_photography

Članica resornog Odbora za socijalnu politiku Stranke slobode i pravde (SSP) Irena Živković zatražila je danas da Grad Niš obezbedi sredstva za ličnog pratioca za 19 dece koja su ostala bez tog prava uz obrazloženje da “nema dovoljno sredstava u budžetu”.

“I sve to u zemlji čija vlast se svakodnevno hvali nikada boljim ekonomskim stanjem. Ili predsednik (Srbije Aleksandar Vučić) obmanjuje narod ili niška vlast neće da opredeli novac za decu kojoj je pomoć potrebna”, rekla je Živković u pisanoj izjavi.

Ona je navela da je lični pratilac “spona između deteta i nastavnika ili defektologa i produžena ruka ka drugoj deci u procesu socijalizacije”, kao i da je obaveza države i vlasti da sve to obezbede svoj deci kojoj je neophodna.

“Takođe zahtevamo da ministri (Nikola) Selaković i (Branko) Ružić pod hitno naprave Registar dece sa smetnjama u razvoju koji ova vlast obećava čitavu deceniju, i da na osnovu njega opredeli sredstva u svakoj opštini u Srbiji za svako dete kojem trenutno samo na papiru garantuje osnovna ljudska i građanska prava”, zaključila je Živković.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x