SSP Subotice: Utvrditi odgovornost za trovanje; Stadion Subotica: Krivi su vaterpolisti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija, Foto: Pixabay/StockSnap
Podelite vest

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Subotici pozvao je danas na utvrđivanje odgovornosti zbog trovanja članova Vaterpolo kluba “Spartak” hlorom, koje se dogodilo prošlog petka na bazenu u naselju Prozivka.

U saopštenju SSP navodi se da je patogeneza trovanja hlorom hemijska trauma koja narušava vitalne funkcije tela, što bi stručnjaci u Javnom preduzeću “Stadion” trebalo da znaju.

SSP poziva tužilaštvo u Subotici da utvrdi potencijalnu krivičnu odgovornost zaposlenih za nemar, pošto su se građani već žalili na preveliku količinu hlora u vodi.

“Već duži vremenski period deci se guli koža sa ruku i stopala, imaju iritaciju očiju i glavobolju na treninzima”, navela je SSP.

Nakon treninga u bazenima Sportsko rekreativnog centra “Prozivka”, 12 dece i nekoliko prvotimaca vaterpolo kluba “Spartak” je 18. novembra hospitalizovano zbog trovanja izazvanog isparenjima hlora.

Prema navodima medija, jedno dete se i dalje nalazi na lečenju.

Preduzeće “Stadion” Subotica saopštilo je danas da i dalje traje istraga o medijskim navodima o nedavnom trovanju članova Vaterpolo kluba Spartak hlorom.

U saopštenju se navodi da su vaterpolisti 18. novembra ušli u objekat Sportsko rekreativnog centra (SRC) “Prozivka” uprkos zabrani.

Dodaje se da je proteklog vikenda taj SRC bio domaćin dva događaja u organizaciji Saveza za školski sport i nastavnike fizičke kulture Subotice i Plivačkog kluba “Spartak-Prozivka”.

Tih dana objekat je bio zatvoren.

“Korisnici nisu mogli na legalan način da uđu u objekat jer su oba zvanična ulaza bila zaključana između dva događaja, a na vratima je bilo istaknuto obaveštenje da je objekat zatvoren”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su tog dana zaposleni obavljali tretman vode u malom bazenu, radi sprečavanja razvoja mikroorganizama.

U preduzeću “Stadion” tvrde da su članovi VK “Spartak” ipak ušli u objekat kroz ulaz iz poslovnog prostora koji nije u njihovoj nadležnosti, “ignorišući obaveštenje da je objekat zatvoren”.

“Isto tako su ignorisali i tehničara, zaposleno lice ‘Stadion’ Subotica, koji im je skrenuo pažnju da se vrši dodatno hlorisanje malog bazena i da je objekat zatvoren”, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je na njihov zahtev, narednog dana Zavod za javno zdravlje Subotica obavio uzorkovanje vode, te da je potvrđeno da je voda u malom i velikom bazenu bezbedna, što se tiče koncentracije hlora.

“Rukovodstvo ‘Stadiona’ učiniće sve da do ovakvih nemilih događaja više ne dođe, a o rezultatima i zaključcima istrage će javnost biti obaveštena”, dodali su u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x