Stamatović: Zlatibor se zbližava sa Jahorinom, Istočnim Starim Gradom, Trnovom, Laktašima, Trebinjem

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Predsedniku Republike Srpske i svim građanima zapadne srpske zemlje čestitamo Dan Republike kojim se obeležava 31 godina otkako je srpski narod s leve obale Drine odlučio da živi u okviru Srpske Republike Bosne i Hercegovine iz koje je veoma brzo iznikla i današnja Republika Srpska, kao i Svetog arhiđakona Stefana, krsnu slavu Srpske.

Kaže se u čestitki koju je Miloradu Dodiku uputio predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, naglašavajući da Zlatiborce i Srpsku povezuje ne samo reka Drina, već i višedecenijska saradnja Čajetine sa opštinama, organizacijama i ustanovama Srpske.

Zbog činjenice da se opština Čajetina na zapadu graniči sa Republikom Srpskom, ali i neraskidivog jedinstva srpskog naroda sa dve strane najsrpskije srpske reke, izgradili smo brojne društvene, privredne i organizacione veze i ta saradnja se sve više produbljuje. Imamo sporazume o saradnji sa opštinama Istočni Stari Grad, Laktaši i Trnovo, razvijamo saradnju u oblasti turizma sa Turističkom organizacijom grada Trebinja i Olimpijskim centrom Jahorina, što predstavlja samo okvir za partnerstvo i svih ostalih naših organizacija i preduzeća sa partnerima u Republici Srpskoj – poručio je Stamatović.

On je podsetio da neraskidive kulturne, istorijske i duhovne veze srpskog naroda sa obe strane Drine, ali i Sporazum o specijalnim paralelnim vezama između Srbije i Srpske, obavezuju da se to zbližavanje još više i brže produbljuje, tim pre što najviše posetilaca Zlatibora iz zemalja u regionu dolazi upravo iz Republike Srpske.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x