Stefanović (SSP): Moramo postići sporazum sa Prištinom ali bez priznanja i stolice u UN

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Borko Stefanović FB Borko Stefanović
Podelite vest

14Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović ocenio je da Srbija “mora da postigne sporazum sa Prištinom” koji po njegovim rečima, ne bi predviđao bilo kakvo priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije, kao ni stolicu u UN.

Stefanović je za televiziju N1 ocenio da je zbog “dinamike međunarodnih odnosa” moguće da se Srbija tokom godine nađe pred takvim sporazumom.

“Sporazum nije moguć bez presudnog uticaja međunarodne zajednice na Prištinu i pritiska na Aljbina Kurtija. Džaba nam bilo kakav sporazum ili pregovori, ako ne obezbedimo zaustavljanje iseljavanje Srba sa Kosova i Metohije”, naveo je Stefanović a preneo SSP.

Dodao je da Srbija “ne sme” da odustane od evropskog puta jer to kako je ocenio, garantuje da će naše buduće generacije moći slobodno da idu do Gračanice, Dečana, Prizrena i Štrpca “bez nasilja i odvajanja od našeg identiteta i našeg ustavnog viđenja statusa Kosova i Metohije”.

“Izolacija i odustajanje od EU integracija vodi u slabljenje naše ekonomije, gubitak radnih mesta i dalje narušavanje životnog standarda građana”, dodao je potpredsednik SSP.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x