Stefanović: U vojnom zdravstvu 53 novozaposlenih, specijalistički pregledi za vojne penzionere

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda)
Podelite vest

Ministarstvo odbrane uručilo je rešenja o prijemu u stalni radni odnos za 53 novozaposlenih u vojne bolnice i centre Uprave za vojno zdravstvo, a ministar Nebojša Stefanović najavio akciju sistematskih specijalističkih pregleda za vojne penzionere, koji će biti odganizovani sledeće nedelje.

Stefanović je, kako se navodi u saopštenju ministarstva, na obeležavanju 183 godine od osnivanja sanitetske službe na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) gde su uručeni ugovori, istakao da su VMA i Uprava za vojno zdravstvo “jedan od važnih simbola zdravstva Srbije”.

“I drago mi je što toliko novih, mladih ljudi, stručnih, pametnih i sposobnih dolazi u naše vojno zdravstvo. Bila je borba, imali smo mnogo sastanaka i iskreno nisam bio potpuno siguran hoće li biti interesovanja, hoćemo li imati način da privučemo nove ljude, a da ne idu u druge ustanove ili u inostranstvo, već da se zapošljavaju u svojoj zemlji”, kazao je ministar.

On je najavio nastavak ulaganja u vojno zdravstvo i objasnio da su odvojena sredstva da se u narednim godinama kupi nova oprema i tehnika za VMA i Upravu za vojno zdravstvo.

Kada je u pitanju akcija pregleda za vojne penzionere, Stefanović je objasnio da će specijalni kardiološki pregledi biti organizovani u Nišu, Novom Sadu i Beogradu, dok će na VMA biti organizovani i oftalmološki pregledi.

Savremena sanitetska služba temelji se na dugoj tradiciji započetoj 30. jula 1839. godine kada je ukazom postavljen prvi štabni doktor, što ujedno predstavlja i prvi zvaničan dokument o radu vojne sanitetske službe, navodi se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x