Stojković: Visok izlazak odbrane na 3:1 – apsolutno neprihvatljivo i zabranjeno

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: FSS
Podelite vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da je “frustriran” zbog rezultata današnje utakmice protiv Kameruna na Svetskom prvenstvu i istakao da su njegovu ekipu skupo koštele greške koje su neprihvatljive na ovom nivou fudbala.

“Osećamo veliku frustraciju zbog rezultata, jer smo posle vodjstva Kameruna pronašli naš ritam igre i zasluženo došli do vodjstva. Imati prednost od 3:1 na ovom nivou je velika prednost i treba biti pametan da utakmicu privedete kraju onako kako želite. Medjutim, neke greške su nas skupo koštale”, rekao je Stojković za Radio televiziju Srbije posle utakmice.

“Apsolutno nepotrebno izlaženje poslednje linije kada protivnik ima loptu, to je najopasnije… Pokušaj pravljenja nekog ofsajda, to je apsolutno neprihvatljivo i zabranjeno u fudbalu na viskom nivou”, dodao je on.

Fudbaleri Srbije i Kameruna odigrali su danas nerešeno 3:3, u utakmici drugog kola Grupe G Svetskog prvenstva u Kataru, iako su početko drugog poluvremena vodili sa 3:1.

“Šteta što nismo pobedili, mislim da smo mogli, da smo za nijansu smo bolji od Kameruna, ali rezultat kaže da je to 3:3”, rekao je Stojković.

Stojković je naveo da je zadovoljan brojem stvorenih šansi na ovoj utakmici.

“(Aleksandar) Mitrović je pogodio stativu, ono drugo ne znam kako je promašio… Bilo je zaista dobrih prodora, napada i po jednoj i po drugoj strani. To raduje, ekipa smo koja može da kreira šansu”, rekao je Stojković.

“Toliko šansi i tri postignuta gola mene kao trenera treba da raduje i raduje me, ali ovo što smo primili tri gola moramo da analiziramo da se to ne dešava ubuduće”, dodao je selektor Srbije.

On je naveo i da je na današnjem meču imao dve prinudne izmene, kada je sa terena morao da izvede Strahinju Pavlovića i Miloša Veljkovića.

“To nije alibi, ali mi je krivo što moram da menjam igraće zbog povrede… Sada moramo navijamo za Brazil (protiv Švajcarske). Vidite ovo Svetsko prvenstvo, koliko čudnih rezultata, nije lako pobediti. Moramo da sačekamo rezultat Brazil – Švajcarska, pa ćemo znati tačno na čemu smo”, rekao je Stojković.

Srbija i Kamerun posle dve odigrane utakmice imaju po jedan bod.

U drugom meču ove grupe se od 17.00 sastaju Brazil i Švajcarska, koji na svom kontu imaju po tri boda.

Fudbaleri Srbije će u poslednjem kolu igrati protiv Švajcarske, dok će Kamerun igrati protiv Brazila. Te utakmice su na programu 2. decembra.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x