Srpsko nacionalno jelo s pet slova, a nije ajvar? Naravno, proja.
U Vikipediji piše – “Проја је кукурузни хлеб. Често се меша са пројаницом или пројаром. Проја се прави од крупно млевеног кукурузног брашна, соли и воде. Пројаница поред кукурузног има и пшеничног брашна и најчешће се прави са сиром и чварцима. Остале пројанице су са јогуртом, паризером, краставцем, сувом паприком и многи други.” Povod da zavirim u literaturu zarad razjašnjenja značenja samog pojma proja, jeste jedan recept , […]
A šta vas boli? Svi smo mi od stakla
Merila sam vreme: trajalo je ravno 24 minuta. Neki automobil je preprečio moj i nikako nisam mogla da se iskobeljam sa parkinga. U početku sam se grejala u kolima, baš fino, hvala ti, nesavesni vozaču, što si me na trenutak usporio. Potom je bilo sve manje prijatno, naročito kad sam se setila da vreme, je […]