Naša sela: Mere prevencije od AKS

Iz Veterinarkog specijalističkog instituta u Nišu prenosimo koje se mere preduzimaju u sprečavanju širenja Afričke kuge svinja. Uz to govorimo i o subvencijama u Nišu, vinogradarstvu u Negotinskoj krajini i proizvodnji organskog kačkavalja i sira u Pirotu.

Naša sela: Skladištenje voća posle berbe

Tema ovog izdanja je ispravno skladištenje voća, o čemu govori prof. dr Dlade Zarić sa Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu. Uz to, pogledajte i kakva je perspektiva obnove rada hladnjače u Merošini, kao i reportažu o mladom i uspešnom voćaru Živojinu Diniću iz Resnika kod Sokobanje.

Seoski turizam Kladova

Uz reportažu o seoskom turizmu u Kostolu kod Kladova, u ovom izdanju govorimo i o stanju stočarstva u Sokobanjskom kraju kao i planovima ruralnog razvoja niške gradske opštine Pantelej.

Naša sela: Suzbijanje epidemije AKS u okolini Negotina

Naša ekipa obišla je selo Aleksandrovac u negotinskoj opštini, gde je u toku suzbijanje epidemije Afričke kuge svinja. Do sada je preventivno usmrćeno 250 svinja, a nadležni najavljuju nadoknadu svim domaćinstvima pogođenim epidemijom.

Ima li rešenja za viškove tovne junadi?

Na to pitanje tražimo odgovor, nakon predloga uzgajivača da se podsticaji isplaćuju njima a ne otkupljivačima. Takođe, donosimo i reportaže o berbi kukuruza, proizvodnji kornišona i podsticajima za poljoprivredu u Vlasotincu.

Neizvesna sezona za proizvođače paprika

Proizvođači sa kojima smo razgovarali, potvrdili su predpostavku da će rod na otvorenom biti manji i slabijeg kvaliteta. To se međutim, ne odnosi na proizvodnju u plastenicima. Uz to u ovoj emisiji govorimo i o realizaciji planova ruralnog razvoja u Vlasotincu a donosimo i reportažu o načinu života meštana aleksinačkog sela Gredetin.

Naša sela: Izbor pravog trenutka za berbu grožđa

Uz reportažu o berbi grožđa, vašoj pažnji preporučujemo i priču o Dobrici Radojkoviću, koji gaji 300 koza i obezbeđuje sirovinu za sopstvenu preradu. Biće reči i o mlečnom govedarstvu, tačnije o načinima održavanja ispravnosti mleka u uslovima velikih vrućina.

Naša sela: U toku je berba šljiva

O toj temi razgovaramo sa jednim od proizvođača. Naš sagovornik kaže da, za razliku od mnogih, može da bude zadovoljan ovogodišnjim rodom.

Naša sela: Žetva suncokreta kasni!

O razlozima kašnjenja, kao i o očekivanjima od žetve ove kulture, koja se sve češće gaji i u južnim delovima Srbije, prenosimo mišljenje našeg stručnog konsultanta. Uz to, donosimo i zanimljive reportaže o pripremi silaže, mlečnom govedarstvu i ruralnom turizmu u Gadžinom Hanu.