AgroJug: Kakve će cene biti maline i kupine, ove godine?

Razgovarali smo sa Zoranom Stojanovićem, članom Upravnog odbora Asocijacije malinara Srbije. Malina i kupina će imati veću cenu, iz više razloga, a jedan od njih je i značajno manje količine, u odnosu na prethodne godine. Sa mr.sci. Dijanom Katicom, predsednicom Organizacionog odbora, nedavno održanog V kongresa o ruralnom turizmu u Cavtatu, u Hrvatskoj, govorili  smo  […]

Naša sela: Niska otkupna cena višnje

Strahovanja voćara su se obistinila. Otkupna cena višnje je ispod očekivanja, a najčešći problem je što otkupljivači večinu roda ocenjuju kao drugu klasu, po sumnjivim kriterijumima. Uz to, donosimo i reportaže o značaju osiguranja useva, poribljavanju Zavojskog jezera i korišćenju savremene mehanizacije u voćarstvu.

Naša sela: Problemi sa preradom višnje

U tematskom delu emisije, govorimo o nedostatku hladnjača za višnje, što omogućava brojne manipulacije u otkupu. Dobar primer za to je hladnjača Voćar iz Merošine, koja je praktično van funkcije. Uz to možete saznati i kakvo je stanje ječma i pšenice pred žetvu i kako se ocenjuje ovogodišnja berba jagoda u aleksinačkom pomoravlju.