Reportaža o Zlatiboru na Nacionalnoj televiziji Grčke

Ekipa grčke nacionalne televizije TV ERT 3 nekoliko dana je boravila na Zlatiboru, gde su snimali svoju putopisno dokumentarnu emisiju “Balkania Express”. Ovo je jedna od najgledanijih putopisnih emisija koja se emituje, ne samo u Grčkoj, već i širom Evrope. Neke od proteklih sezona ove emisije imale su višemilionski auditorijum u mnogim evropskim zemljama. Četvoročlana […]

Naša sela: Kakav je posao veterinara?

O tome možete saznati u reportaži o veterinarki Jasni Ilijeski, koja vodi brigu o zdravstvenom stanju životinja u 20-tak sela pomoravskog dela Niša, i sa svojim suprugom Tonijem Konjički klub, koji neguje domaću rasu konja Nonijus.

Naša sela: Mere podrške poljoprivredi

U ovom izdanju možete saznati – koje su mere za pomoć poljoprivredi u uslovima vanredne situacije i kako se u ovakvim uslovima snalaze oni sa kojima smo razgovarali. Vašoj pažnji preporučujemo i reportažu o repro centru za divlje svinje, Lovačkog društva u Nišu.

Naša sela: Izbor momenta za setvu kukuruza

I u ovom izdanju prenosimo aktuelne informacije iz poljoprivrede u uslovima vanrednih okolnosti. Vašoj pažnji preporučujemo prilog o uslovima zemljišta za setvu kukuruza i reportažu o jednom od novih vinograda, koji je zasađen početkom uvedenog vanrednog stanja.

Naša sela: Kako prodati proizvedeno

Veći deo emisije govori o problemima proisteklim zbog sprovođenja ograničenja kretanja i zatvaranja pijaca. Tako, iznosimo dobar primer lične inicijative za formiranje online pijace u Nišu, Uz to, govorimo i o problemima pčelara, koji u velikom broju spadaju u starosnu kategoriju kojoj je u potpunosti onemogućeno kretanje.