Tatjana Matić sa zvaničnicima Izraela o ekonomskoj saradnji i trgovinskim odnosima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Tatjana Matić; Foto: YouTube screenshot
Podelite vest

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić tokom posete Izraelu razgovarala je sa zvaničnicima te države o razvoju trgovinskih odnosa i ekonomskoj saradnji, saopštio je danas njen kabinet.

Matić je u saopštenju navela da je sa ministrom spoljnih poslova Izraela Yair Lapidom razgovarala o razvoju trgovinskih odnosa Srbije i Izraela.

“Još jednom smo potvrdili dobre bilateralne odnose i zajednički zaključili da postoji ogroman potencijal za ubrzani razvoj političkih i trgovinskih odnosa naše dve zemlje”, rekla je ona.

Dodala je da je posebno bilo reči o mogućnosti potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini, kao i Sporazuma o saradnji u oblasti turizma.

Razgovarala je sa šefom za trgovinsku politiku Izraela i generalnim direktorom Ministarstva spoljne trgovine Ohad Cohenom o unapredjenju bilateralne ekonomske saradnje i o investicijama u telekomunikacionu infrastrukturu.

Sagovornici su razgovarali i o unapredjenju saradnje u oblasti turizma, usluga i informacionih tehnologija.

Matić je, tokom dvodnevne posete, razgovarala sa predstavnicima jedne od vodećih izraelskih kompanija u oblasti sajber bezbednosti, “Cognyte Software” o mogućnostima saradnje na budućim projektima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x