Tim za škole: Ovo su obavezne mere od ponedeljka u školama

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Ministarstvo prosvete
Podelite vest

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Tim za škole doneo odluku da od 24. januara učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, dok će đaci od petog do osmog razreda to činiti po kombinovanom modelu i ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe.

Za učenike srednjih škola nastava će se, takođe, odvijati prema kombinovanom modelu.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar Branko Ružić rekao je tim povodom da je ovakva odluka doneta nakon detaljne analize svih parametara i podataka nadležnih institucija, ocenivši da je u ovom trenutku to najbolje rešenje i za učenike i za zaposlene. On je naglasio da je važno da se održi kontinuitet nastavnog procesa, naravno uz poštovanje svih epidemioloških mera, dodajući da će Tim za škole, kao i do sada, pratiti stanje i donositi odluke na nedeljnom nivou.

Obavezne mere od ponedeljka u školama:

  1. Tokom boravka u školi, od momenta ulaska u školsko dvorište do njegovog napuštanja, obavezna je upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i treća lica.
  2. Potrebno je pojačati mere opšte i lične higijene (pranje i dezinfekcija ruku)
  3. Naročito treba voditi računa o redovnom provetravanju svih školskih prostorija
  4. Posebno je važno izbegavati masovna okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru, naročito ukoliko se tokom njih ne primenjuju propisane mere lične zaštite
  5. Očekuje se od učenika i zaposlenih u školama, kao i roditelja učenika, da dosledno primenjuju mere lične zaštite od infekcije kako u školi, tako i van nje.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“, koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“, u nedelji od 12. do 19. januara broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina bio je 3.074 (0,4 odsto) obolelih.

Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva COVID-19 u istom periodu iznosio je 2,8 odsto.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x