Trening za mlade: Vaše pravo na prave informacije i Spreči hejt – informiši se (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Trening u Vrnjačkoj Banji
Podelite vest

U Vrnjačkoj Banji su od 3. do 6. juna održani  treninzi za mlade po programima “Vaše pravo na prave informacije” i “Spreči hejt  – informiši se,  u okviru projekta  Reporting Diversity Network 2.0.

Na ovom  treningu su mladi iz Novog Pazara, Niša, Doljevca, Pirota, Trstenika, Svrljiga, Surdulice i Vlasotinca pohađali radionice i zajedno sa edukatorima obradili teme kao što su  značaj polčitičke participacije mladih, građanska participacija, aktivizam i volonterizam, značaj medijske pismenosti i upotrebe rodno- osetljivog jezika, kao i značaj bezbednog sajber prostora.

U narednom periodu biće realizovani okrugli stolovi i diskusije, kao  i set radionica za mlade u pomenutim gradovima i opštinama, a sa istom temom.

Radionice će voditi i realizovati polaznici treninga koji su boravili u Vrnjačkoj Banji, uz mentorstvo istaknutih predavača.

Ove treninge realizivao je Omladinski centar EUNI, Centar za drustvene delatnosti CIVITAS i Politička akademija Stranke pravde i pomirenja, uz podršku Evropske unije i Evropske omladinske fondacije Saveta Evrope.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x