Turistička organizacija Zlatibor obeležila Svetski dan turizma

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: TO Zlatibor
Podelite vest

Turistička organizacija Zlatibor pridružila se manifestaciji obeležavanja Svetskog dana turizma koji je ove godine obeležen na Adi Ciganliji, jednoj od najpoznatijih turističkih atrakcija Beograda, poznatoj po prirodnom ambijentu i brojnim sportsko-rekreativnim kapacitetima.

Svetski dan turizma obeležava se 27. septembra, a manifestacija je održana dva dana ranije, u nedelju, 25. septembra, od 11 do 17 časova, kada su brojni stanovnici i posetioci Beograda mogli iskoristiti svoje slobodno vreme i uveličati ovaj događaj.

Grad Beograd, Sekretarijat za privredu i Javno preduzeće „Ada Ciganlija” kao domaćini, uz podršku JKP „Beogradske pijace” i drugih partnera, organizovali su ovu prezentaciju turističke ponude Ade, kao i cele Srbije.

Izlagači su bili:  Turistička organizacija Beograda, Turistička organizacija Vojvodine, Turistička organizacija regije Zapadna Srbija u okviru koje je nastupila i Turistička organizacija Zlatibor, Dunavski centar za kompetenciju, Muzej iluzija i JP „Ada Ciganlija”, kao domaćin ove manifestacije Takođe, predstavili su se i članovi Nacionalne asocijacije za stare i umetničke zanate i domaću radinost „Naše ruke”, koji su deci i mladima priredili radionice tradicionalnih i starih zanata.

Foto: TO Zlatibor

Svi posetioci manifestacije obeležavanja Svetskog dana turizma na samom ulazu u Adu Ciganliju mogli su uživati u bogatom muzičkom programu sa različitim izvođačima dok su na velikom ekranu centralne bine emitovani promotivni filmovi destinacija izlagača. Bila je to sjajna prilika da se građanima glavnog grada Zlatibor, kao draga i uvek aktuelna destinacija, učini još bližim i upoznaju sa bogatom turističkom ponudom i jesenjim popustima, odnosno mogućnostima odmora u toku jeseni na „zlatnoj planini“.

Foto: TO Zlatibor

Pored toga, zajednički i sa zadovoljstvom je u danu kada se slavi turizam  poslata poruka svih izlagača i organizatora o društvenoj, kulturnoj, političkoj i ekonomskoj vrednosti turizma, kao i doprinosu koji ovaj sektor može dati u procesu ostvarenja ideje održivog razvoja, postala još vidljivija.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x