Tužilaštvo traži informacije o havariji cevovoda u Nišu, EMS negira krivicu za poplavu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto:B.R.
Podelite vest

 Osnovno javno tužilaštvo u Nišu zatražilo je od policije obaveštenje o uzrocima pucanja glavnog cevovoda u Ulici Branka Krsmanovića, rekli su danas u tužilaštvu. Preduzeće “Elektromreža Srbije” demantovalo je pisanje medija da je do pucanja cevi u toj ulici došlo prilikom postavljanja podzemnog dalekovoda.

“Potrebno je da utvrdimo uzrok, a nakon toga možemo da procenimo da li potrebno pokretanje nekog postupka ili ne”, kazali su OJT.

Vodovod kojim se snabdevaju potrošači na području najveće niške opštine Medijana oštećen je u nedelju popodne, a prema nezvaničnim informacijama oštetili su ga radnici koje je Elektromreža Srbije angažovala da postavljaju podzemni dalekovod.

Ekipama niškog vodovoda bila su potrebna puna dva sata da zatvore pukotinu, međutim do tada je ogromna količina vode iscurila i poplavila parking sa većim brojem automobila, podrume nekoliko zgrada i park pored keja na Nišavi.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je juče da grad još nema procenu štete koja je pričinjena prilikom poplave.

“Sve zgrade kojim rukovodi „Nišstan“ su očišćene i sređene. Nisu očišćene one zgrada gde te poslove obavlja neko privatno lice. Najveći broj prijava bio je za potopljene automobile. Tu ćemo videti kakva je i kolika materijalna šteta“, izjavila je Sotirovski.

Poslanici opozicije Jelena Milošević iz Stranke slobode i pravde i Đorđe Stanković iz Narodne stranke zatražili su da se utvrdi odgovornost za oštećenje cevovoda i da se građanima nadokanadi šteta

EMS: Cev nije pukla zbog dalekovoda, radovi završeni pre mesec dana

U saopštenju se navodi da je izvođač radova, preduzeće “Energotenika Južna Bačka” pre mesec dana na toj deonici postavilo podzemne energetske kablove.

“Tokom izvođenja radova na polaganju i zatrpavanju energetskih kablova nisu primećena nikakva oštećenja vodovodne cevi od strane odgovornog izvođača radova i stručnog nadzora, kao ni od strane JКP “Naisus””, navodi se u saopštenju “Elektromreža Srbije”.

 

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x