Tužna sudbina FK Dinamo iz Vranja, od superligaša do zatvaranja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Gradski stadion Vranje Srbija vesti
Podelite vest

Fudbalski klub Dinamo iz Vranja je za samo nekoliko godina od superligaša došao do samog gašenja usled blokade računa. Dok se  traži rešenje za dug  od 6,5  miliona dinara koji je nastao kada je rekonstruisan Jumkov stadion, bivši  prvi trener Dinama, Dragan Antić Recko, za katstrofalnu situaciju u klubu optužuje svoje naprednjačke kolege i  iz Nemačke im poručuje da su “sekta koja treba da se skloni sa vlasti u Vranju”.

Kada je 2016. godine preuzeo vranjanski Dinamo, Dragan Antić Recko je, kaže, uložio znanje, rad i svoj novac da klub bude uspešan. Uložio je i najveći porodični kapital – svoje sinove, jedan je sportski direktor, drugi kapiten tima. Godinu dana kasnije, rezultati su  postali vidljivi, a Dinamo prvi put u svojoj istoriji superligaš.

I sam član Srpske napredne stranke, Antić je u to vreme imao finansijsku podršku republičke  i lokalne vlasti, jer takmičenja u super ligi koštaju. Koštala je iadaptacija Jumkovog stadiona  za igranje superligaških utakmica, što je, po njegovim rečima, dovelo do sukoba između njega i rukovodstva Grada .

Antić trenutno radi u Nemačkoj i lepih reči  reči za svoje stranačke kolege koje je, kako kaže, on smestio u funkcionerske fotelje – nema.

Da je Dinamov račun u blokadi  potvrđuje i advokat kluba Marko Stanković. Razlog –  potraživanja dobavljača I izvođača radova na Jumkovom stadionu, što sa  tužbama za neispaćene zarade troje radnika, iznosi 6, 5 miliona dinara.

U međuvremenu je Grad registrovao novi fudbalski klub pod imenom “Torpedo”, kako se zvao prvi klub koji je formiran u Vranju. To znači da postoji namera da se  FK Dinamo  “pusti niz vodu” i da se  fudbalska lopta zakotrlja od početka.

Nenad Đorđević, gradski većnik za sport  bio je zauzet da bi odgovorio na Antićeve optužbe i  na pitanja o budućnosti nekadašnjeg prvoligaša.

Klub koji je osnovan davne 1947. godine je zbog blokiranog računa nedavno odustao i od  takmičenja u Srpskoj ligi, što ga je, po fudbalskim pravilima a na razočarenje Vranjanaca, vratilo u najniži rang takmičenja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x