U Čačku kreće Pozorišni festival mladih amaterskih i profesionalnih autora

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: KC Čačak
Podelite vest

Kulturni centar Čačak pokrenuo je novi Pozorišni festival mladih amaterskih i profesionalnih autora pod nazivom “MAPA 032”, a konkurs za učešće na festivalu otvoren je od 15. maja do 30. juna.
Pozorišni festival biće održan u Čačku od 23. do 29. septembra ove godine, u dve takmičarske selekcije – amaterskoj i profesionalnoj.

“Ideja festivala je da objedini najkvalitetnija amaterska i profesionalna pozorišna ostvarenja i susretne njihove aktere, po uzoru na velike evropske pozorišne festivale, a posebna misija festivala je da istakne mlade umetnike i učini njihov rad vidljivijim”, navodi se u saopštenju Kulturnog centra Čačak.

Uslov za učešće na festivalu u obe kategorije je da najmanje jedan od autora u predstavi nije stariji od 32 godine.

Pravo učešća u kategoriji amaterskih predstava imaju sve amaterske trupe i pozorišta, bez ograničenja u sadržaju predstave ili mesta odakle dolaze, a profesionalni glumci ili studenti glume ne mogu biti izvođači u tim predstavama.

U kategoriji profesionalnih predstava pravo učešća imaju sva profesionalna pozorišta, trupe ili drugačije organizovani profesionalni pozorišni stvaraoci, kao i studenti pozorišnih akademija.

Link za prijavu na konkurs za Pozorišni festival mladih amaterskih i profesionlanih autora u Čačku je.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x