Šestoro mrtvih, 81 ranjeno

U eksploziji u Istanbulu ranjena srpska državljanka, van žvotne opasnosti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Iustracija, Istanbul Foto> O.S.R.
Podelite vest

U današnjem terorističkom napadu u Istanbulu ranjena je jedna državljanka Srbije, Nišlijka Dragana Ristić,  trenutno u bolnici i van životne opasnosti je, rekao je ministar inostranih poslova Ivica Dačić.  Bilans eksplozije u Turskoj je 6 mrtvih, 81 ranjenih, bombu  je verovatno aktivirala žena.

Žena-bombaš samoubica stoji iza današnje eksplozije u Istanbulu u kojoj je najmanje šestoro ljudi poginulo , a 81  ranjeno, saopštile su turske vlasti. Navodeći najnoviji bilans žrtava, potpredsednik Turske Fuat Oktaj je u saopštio i da su dve osobe teško povređene.

„Smatramo da se radi o terorističkom napadu“, dodao je Oktajm i ukazao da se prema prvim informaciji radi o eksploziji bombi koju je aktivirala jedna žena“.

Do eksplozije je došlo u centralnoj gradskoj zoni. Prethodno se oglasio predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan koji je takođe rekao da se prema prvim podacima radi o terorističkom napadu. Još niko nije preuzeo odgovornost za eksploziju u ulici Istiklal.

„U današnjoj eksploziji u Istanbulu ranjena je jedna naša državljanka. Reč je o turisti Dragani Ristić iz Niša. Ona je van životne opasnosti i nalazi se u bolnici, gde će večeras biti operisana, jer ju je geler pogodio u rame“, rekao je Dačić, a saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova. Ovo je informacija od naših turista koji su bili na licu mesta. Generalni konzul Ivana Pejović je u stalnom kontaktu sa našom ranjenom državljankom.

Eksplozija se dogodila u ulici Istiklal, na Taksimu oko 14 sati.  Na teren je upućen veliki broj vatrogasnih, policijskih i medicinskih timova. Radi se o ulici koja je popularna među turistima i lokalnim stanovništvom, a u njoj je niz prodavnica i restorana.

Ova prometna ulica je i 2016. godine  bila na meti bombaša samoubice.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x