U Leskovcu dve grupe građana ujedinjene u borbi za promenu vlasti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Ilustracija, Google Streetview Printscreen
Podelite vest

Predstavnici opozicione Grupe građana “Za Leskovac zajedno”, koja dva puta zaredom ima svoje odbornike u Skupštini grada Leskovca i Udruženje “Pokret za Leskovac” potpisali su danas ugovor o saradnji.

Saopštili su da predstavljaju “nezadovoljne” gradjane i da će napraviti asocijaciju i sa drugim udruženjima, a sa ciljem da smene lokalnu vlast na narednim izborima.

“Iskreno se nadam da će i iz drugih razjedinjenih opcija, ali i svi nezadovoljni glasači političkom opcijom koja je sada na vlasti, da ćemo svi zajedno, jer drugačije ne možemo, smeniti ovu nakaradnu vlast i da ponovo pružimo šansu generacijama koje dolaze”, kazao je predsednik Pokreta za Leskovac Predrag Mitrović.

Nenad Zdravković iz Grupe gradjana, takodje očekuje da im se pridruže i druge grupe, a, kako je istakao, cilj ovog sporazuma je da se na političku scenu Leskovca gradjanski aktivizam uvede “na velika vrata”.

“Za nas govore ljudi koji se bave politikom, ali ne bi smeli da ograničimo prostor i zbog toga moja rečenica da stvaramo asocijaciju grupe gradjana je mnogo važna. One se formiraju oko nekih tema koje žele da reše, ne bave sve politikom, i ekološki pokreti i one koje su formirane na temu investicionog urbanizma i druge, a da mi zajedno damo političku artikulaciju i damo korektne predloge u Skupštini za rešavanje njihovih problema”, rekao je Zdravković.

Po njegovim rečima, sporazum je potpisan da bi se pokazalo da su problemi gradjana “iznad” politike.

“Mi nemamo stranke u Beogradu koje rukovode nama, za nas je je najveća politička tema kontekst u kome Leskovčani žive i tu smo našli osnovni minimum zajedniče saradnje”, dodao je on.

On je rekao da će vreme pokazati da li će sve to “izroditi novu listu za zajednički nastupu na izborima”.

Šef odborničke grupe “Za Leskovac zajedno” Nebojša Cakić naglasio je da kada budu smatrali da su sakupili dovoljan broj respektabilnih organizacija, cilj im je da naprave sveobuhvatni program za razvoj grada Leskovca, što je, takodje sadržano u njihovom sporazumu.

“Kada bude sačinjen program, tada ćemo ići u osnivanje asocijacije, saveza, kako god ga nazvali i tada ćemo o svemu razgovarati kao ozbiljna organizacija”, istakao je Cakić.

Dotle, kako je navedeno u ugovoru, svaka organizacija zadržava svoju samostalnost u delovanju, do Programa za preporod Leskovca.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x