U Leskovcu rafovi puni, povećana potražnja za uljem i šećerom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

U marketima trgovinskih lanaca “Idea”, “Roda”, “Maksi”, “Aman” i “Zlatni trag” u Leskovcu rafovi su puni svih životnih namirnica, uključujući i najosnovnije poput  šećera, ulja i brašna, a prodavci navode da je došlo do povećane potražnje zbog predstojećih praznika, ali da nema panike.

“Zbog predstojećih uskršnjih i prvomajskih praznika, potražnja je veća, ali nema ograničenja u kupovini, niti panike”, kazali su trgovci za agenciju Beta.

Prema njihovim rečima, strah od nestašice primetili su na početku ukrajinske krize kod starijeg dela populacije, ali toga više nema.

“Ovih dana se opet oseća pojačana tražnja svega i svačega, pa i ulja, šećera i brašna, ali isključivo zbog predstojećih praznika, kao i prošle godine u ovo vreme”, kazala nam je jedna od prodavačica u prodavnici “Idea” u centru Leskovca.

U svim ovim supermarketima pakovanja su od po kilogram i litar, ali trgovac iz “Rode” je kazao da je do pojačane tražnje šećera došlo i zbog pčelara, koji ovih dana i njime prehranjuju pčele.

Zbog situacije u komšijskom Vranju, gde su proteklog vikenda žitelji Severne Makedonije, zajedno sa domaćim švercerima, pokupovali sve zalihe ulja i šećera koje su postojale u prodavnicama i u ovom gradu zavladala je opšta jagma za ovim životnim namernicama, a juče je zabeležena i jedna tuča medju kupcima.

U leskovačkim marketima istaknuti su i natpisi s molbom da kupci ne kupuju veće količine od četiri kilograma, odnosno četiri litra jestivog ulja, medjutim, ograničenja na kasama nema, pa se kupuju i čitave palete šećera.

“Nema razloga za stvaranjem zaliha jer naš market nema problema za ove tri namirnice. Imamo dovoljne količine zaliha u svojim magacinama”, rečenica je koju su izgovorili u tri od četiri supermarketa u gradu.

Jedini problem javlja se u marketima “Zlatnog traga”, gde nema šećera u pakovanjima od po kilogram.

Vlasnik lanca marketa Predrag Stojanović kazao je da teško dolazi do pakovanja od jednog kilograma, ali da nema problema sa šećerom u džakovima od po 50 kilograma.

“Jednostavno, nemam gde da kupim šećer u pakovanju od jednog kilograma, za koji je Vlada Srbije propisala ograničenje cene od 58 dinara u maloprodaji. A šećer u vreći od 50 kilograma mogu da kupim, ali taj šećer, umesto da bude jeftiniji, on je skuplji jer nije pod uredbom”, objasnio je Stojanović.

Prema njegovim rečima, u “Zlatnom tragu” situacija takva već duže vreme.

“Čak i kada nabavim pet tona, i to sa mnogo, mnogo, problema, sve to se proda za tri do četiri sata”, kazao je Stojanović.

Probelm oko nabavke ulja i šećera imaju i manje samostalne trgovine na perferiji Leskovca.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x