U opštini Zvečan zaplenjena droga u vrednosti od više od milion evra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: MUP Srbije
Podelite vest

Kosovska policija zaplenila je u opštini Zvečan marihuanu, čija se tržišna vrednost procenjuje na više od milion evra, saopšteno je.

Kako je saopšteno iz policije Kosova, juče oko 11 sati je, uz asistenciju jedinica za borbu protiv droge Južna Mitrovica i patrolnih jedinica policijske stanice Sever i Zvečan, izvršena kontrola u ​​kući na lokaciji Kremeštak.

“Po dolasku na lokaciju, policija je konstatovala da su na kući zatvorena vrata i zatvoreni prozori. Prilikom sprovodjenja taktičkog plana policije i prilaza radi kontrole unutra, zatečena su četvorica osumnjičenih koji su pokušali da pobegnu i sakriju se od kosovske policije”, navodi se u saopštenju

Dodaje se da su tom prilikom identifikovana i uhapšene četiri osobe, jedan državljanin Kosova L.S. (1992) i tri državljanina Srbije  L.S. (državljanin Srbije, 1995), B. D. (državljanin Srbije 1997) i M.A. (državljanin Srbije, 1966).

Njima je po nalogu nadležnog tužilaštva odredjeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Tokom akcije je zaplenjeno 15 kilograma sumnjive supstance – marihuane spremne za tržište, 808 sumnjivih biljaka kanabisa koje su spremne za tržište, 1.531 nova biljka za koju se sumnja da je kanabis, šest mobilnih telefona, 150 evra gotovine, pet makaza, ventilacioni sistem , 164 rasvete za uzgoj, 124 transformatora za napajanje i oko 3.000 saksija za kultivaciju.

Do potpunog evidentiranja dokaza, relevantne jedinice policijske stanice Zvečan ostaju na licu mesta, dok je slučaj u daljoj istrazi policije za borbu protiv droge Severna Mitrovica.

Zaplenjena količina marihuane i biljaka kanabisa premašuje tržišnu vrednost od preko milion evra, dok oprema koja se koristi za sadnju i uzgoj kanabisa premašuje vrednost od 450.000 evra.

“Reč je o strukturiranoj kriminalnoj grupi, koja je delovala u prodaji narkotika na Kosovu i u Srbiji”, navodi se u saopštenju policije Kosova.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x