U petak u 19 sati ‘Srbija protiv nasilja’ u Nišu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Jelena Milošević SSP
Podelite vest

Četvrti protest “Srbija protiv nasilja” u Nišu biće organizovan sutra 14. jula, u 19 časova, najavile su opozicione stranke koje su pozvale na taj skup.

Okupljanje je zakazano ispred Gradske kuće, odnosno kabineta gradonačelnice, a nakon toga građani će krenuti dBulevarom dr Zorana Đinđića.

“Okupljanjem ispred kabineta gradonačelnice želimo da pokažemo i da je to mesto generator nasilja i govora mržnje”, navedeno je u pozivu za protest.

Organizatori su pozvali građane da se u što većem broju okupe i pokažu da ne odustaju od zahteva zbog kojih stotine hiljada građana nedeljama šeta širom Srbije.

Učesnici protesta “Srbija protiv nasilja” zahtevaju hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, smenu Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje i kontinuirano krše novinarski kodeks.

Zahtevi su i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje poput Pinka i Hepi TV i hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Pored toga bila je zatražena smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina i hitno sazivanje sednice Skupštine Srbije na kojoj će se razmotriti odgovornost vlade i bezbednosna situacija u zemlji.

Protest “Srbija protiv nasilja”  organizuju Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Stranka Zajedno-Moramo, Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.

U petak sa početkom u isto vreme protest se održava i u Novom Sadu, dok je u Beogradu zakazan za subotu, 15. jula takođe u 19 sati.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x