U Srbiji hladnije, pre podne pretežno oblačno, mestimično kiša

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti /OS
Podelite vest

U Srbiji će u četvrtak 17. novembra biti hladnije, ujutro i pre podne pretežno oblačno, mestimično s kišom a od sredine dana se očekuje postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti prvo na severu i zapadu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Sutra ujutru i pre podne će duvati slab i umeren vetar, na istoku povremeno i jak severozapadni, posle podne u slabljenju i skretanju na istočni i jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od šest do 10 stepeni, a najviša od 11 do 14 stepeni.

U Beogradu će biti hladnije, ujutro i pre podne pretežno oblačno, povremeno s kišom a od sredine dana će biti postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Ujutru i pre podne će duvati vetar umeren severozapadni, posle podne u skretanju na istočni i jugoistočni. Najniža temperatura će biti oko devet stepeni, a najviša oko 12 stepeni.

U Srbiji će naredne nedelje biti vetrovito, sa čestim naoblačenjima s kišom. Maksimalna temperatura u većini dana će biti od osam stepeni do 15 stepeni Celzijusa. U nedelju i ponedeljak će biti hladnije, u brdsko planinskim predelima slab sneg, a u nižim predelima u toku noći od nedelje na ponedeljak kiša će kratkotrajno preći u susnežicu i sneg.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 17. novembar 2022:

Relativno nepovolјna biometeorološka situacija koja će tokom dana postajati povolјnija za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima, kao i astmatičarima. Poremećaji sna i smanjenje radne sposobnosti su mogući kao meteoropatske reakcije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x