U toku! Podela nove tranše turističkih vaučera

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Davorin Dinić
Podelite vest

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Tatjana Matić saopštila je da će od ponedeljka, 10. maja, počinje evidentiranje potencijalnih korisnika turističkih vaučera u svim poštama u Republici Srbiji, odnosno da će biti omogućene prijave građana za dodatne vaučere za odmor u Srbiji za koje je obezbeđeno još 100 miliona dinara.

Ministarka je podsetila da je od početka 2021. godine već dodeljeno prvobitno planiranih 100.000 vaučera u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara, ali da je zbog velikog interesovanja građana Vlada Srbije rebalansom budžeta predvidela još 100 miliona dinara za subvencije u sferi domaćeg turizma.

„Podrška domaćem turizmu jedan je od prioriteta ne samo u odnosu na pandemijsku krizu, budući da je podsticajna mera u vidu turističkih vaučera koja je uvedena 2015. godine i u prethodnom periodu dala značajne rezultate u razvoju domaćih turističkih destinacija. Sada je međutim posebno važna, s obzirom na potrebe za oporavkom ovog sektora usled pandemijskih okolnosti“, istakla je Matić.

Ona je navela da su za korišćenje turističkih vaučera građanima na raspolaganju  2.193 ugostiteljskih objekta u Srbiji, kao i da su za prethodnu dodelu vaučera najtraženije destinacije bile Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka banja, Sijarinska banja, Ribarska banja, Gornja Trepča, Divčibare, Kopaonik, Banja Vrujci i Banja Koviljača.

Vaučeri za 2021. godinu moći će da se iskoriste zaključno sa 20. novembrom ove godine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x