Udruženje ‘Moja Srbija’ pozvalo Vladu da pusti u opticaj još 150.000 vaučera za odmor u Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti; Vodeničarski
Podelite vest

Udruženje “Moja Srbija” uputilo je danas poziv Vladi Srbije da krajem januara ili početkom februara pusti u opticaj dodatnih 150.000 vaučera za odmor u Srbiji.

Time bi se, kako je saopštilo udruženje, zadovoljile potrebe zainteresovanih građana, a potencijalni korisnici bi imali dovoljno vremena da prikupe potrebnu dokumentaciju i da na odgovarajući način planiraju svoj odmor u Srbiji.

Podsetili su da je prva ovogodišnja kvota od 100.000 vaučera za subvencionisani odmor podeljena za nepuna dva dana.

“Kao i u prethodnim godinama i ovoga puta najveće interesovanje je vladalo za naše planine i banje, pa će tako, najveći broj vaučera otići u Sokobanju, na Zlatibor i u Vrnjačku Banju. Vaučeri će moći da se koriste isključivo za plaćanje usluge smeštaja, a pokrivaće deo troškova u iznosu do 5.000 dinara”, navelo je udruženje.

Istakli su da će najveći procenat vaučera dobiti penzioneri, koji su uz rezervaciju smeštaja morali da prilože samo svoj penzioni ček, “pa samim tim nisu imali problema sa prikupljanjem dokumentacije, dok su druge kategorije građana u velikoj meri propustile ovu šansu”.

“Udruženje ‘Moja Srbija’ je u više navrata apelovalo na Vladu Srbije da odloži početak akcije podele vaučera, jer neki naši sugrađani nemaju mogućnost da tokom praznika pribave potrebnu dokumentaciju i samim tim, ne svojom krivicom, ostaju bez mogućnosti da dobiju ovu olakšicu za odmor”, rekao je  Milan Ristić iz tog udruženja. On je dodao da su najveće probleme imali radnici, koji nisu uspevali da overe potvrde o visini primanja, kao i studenti koji na fakultetima nisu stigli da dobiju potvrdu.

Istakao je da pokretanje akcije 1. januara ne stvara probleme samo prilikom prikupljanja dokumentacije, već i kasnije, tokom realizacije.

“Zbog potrebe da hitno definišu vreme i mesto odlaska na odmor, građani često rezervišu termine koje kasnije neće moći da iskoriste, tako da neke rezervacije ostaju neiskorišćene, zbog čega ugostitelji bespotrebno trpe gubitke”, naglasio je Ristić.

Iz udruženja “Moja Srbija” podsetili su da podela vaučera za odmor predstavlja jednu od najisplativijih subvencija u srpskoj privredi jer sav novac koji je plasiran u domaći turizam ostaje u zemlji i veoma brzo se kroz poreze i ostala davanja vraća u budžet.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x