Udruženje Moja Srbija uputilo poziv Vladi Srbije da pusti u opticaj još 150.000 vaučera za odmor

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti/V.M.
Podelite vest

Udruženje “Moja Srbija” uputilo je danas poziv Vladi Srbije da pusti u opticaj dodatnih 150.000 turističkih vaučera za odmor na destinacijama u zemlji.

U pozivu se ističe da je prva ovogodišnja kvota od 100.000 vaučera podeljena za nepuna dva dana i da mnogi građani, zbog novogodišnjih praznika i kratkog roka, nisu imali mogudnost da pribave potrebnu dokumentaciju i samim tim su, ne svojom krivicom, ostali bez mogudnosti da dobiju ovu olakšicu.

Ukqzamo je da su najveći procenat vaučera dobili penzioneri, koji su uz rezervaciju smeštaja morali da prilože samo svoj penzioni ček i nisu imali obavezu prikupljanja dokumentacije, dok su najvede probleme imali radnici, koji nisu uspevali da overe potvrde o visini primanja, kao i studenti koji na fakultetima nisu stigli da dobiju potvrdu o redovnom studiranju.

“Podela vaučera za odmor predstavlja jednu od najisplativijih subvencija u srpskoj privredi jer sav novac plasiran u domadi turizam ostaje u novčanim tokovima naše zemlje i veoma brzo se kroz poreze i ostala davanja vrada u budžet”, istakli su iz udruženja “Moja Srbija”.

Kraj februara i početak Sajma turizma u Beogradu idealno je vreme za odobravanje ove subvencije

Naveli su i da su građani i ove godine najviše interesovali za planine i banje, pa je tako najvedi broj vaučera iz prve ture, odobrene početkom godine, otišao u Sokobanju, na Zlatibor i u Vrnjačku Banju.

Podseća se da se vaučeri koriste isključivo za plaćanje usluge smeštaja, a pokrivaju deo troškova u iznosu do 5.000 dinara.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x