Udruženje osiguravača pokrenulo aplikaciju CarCheck za pomoć pri kupovini i prodaji polovnih vozila

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Srbija vesti
Podelite vest

 Udruženje osiguravača Srbije saopštilo je danas da je pokrenulo mobilnu aplikaciju CarCheck, kojom će pomoći građanima pri prodaji i kupovini polovnih vozila jer će moći da dobiju detaljnije podatke.

Cilj aplikacije je, kako je navedeno, da obezbedi pouzdane podatke o vozilu za kupce i da pomogne prodavcima da dokažu tačnost podataka o vozilu koje prodaju.

U odnosu na slične aplikacije, CarCheck će omogućiti upit po vozilu, na osnovu kojeg će potencijalni kupci moći da saznaju da li vozilo postoji u bazi i provere godinu proizvodnje, datum prve registracije u Srbiji (za vozila koja su prvi put registrovana posle 1. juna 2011), kao i da li je i do kada vozilo registrovano.

Kada dobiju te informacije, potencijalni kupci će moći da odluče da li su zainteresovani za konkretno vozilo, a ako jesu, jednostavnim slanjem SMS iz aplikacije CarCheck dobiće i ostale podatke koji će im olakšati odluku o kupovini. To su podatak o broju nezgoda, da li je menjana boja karoserije, da li je vozilo bilo u vlasništvu pravnog lica ili lizing kuće, odnosno da li je korišćeno kao taksi vozilo, koliko je vlasnika promenilo.

Osnovni podaci, godina proizvodnje i prve registracije u Srbiji su besplatni, dok će ostali podaci biti naplaćivani 890 dinara.

Broj dnevnih pregleda sa jednog mobilnog uređaja ograničen je na maksimalna četiri samo za registrovane korisnike, dok ostali imaju mogućnost pregleda maksimalno dva vozila.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x