Uhapšeni osumnjičeni za nasilničko ponašanje na protestu u Nišu, manji incidenti u više mesta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, uhapsili su J.A. (1994) i I.S.(1970) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

„J.A. se sumnjiči da se danas, u Ulici Vojvode Mišića, verbalno sukobio sa vozačem automobila koji se kretao kolovozom i kome nije dozvolio da prođe, a zatim ga rukom udario u glavu.

Policija je uhapsila i I.S. koji se sumnjiči da se u Bulevaru Nemanjića na isti način sukobio sa drugim vozačem i takođe, rukom ga udario u glavu“, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Takođe, policija će, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu podneti i krivičnu prijavu protiv dvadesetšestogodišnjeg mladića iz Кruševca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje na taj način što je rukom polomio bočno staklo na jednom putničkom automobilu.

Jučerašnji protest u Nišu obeležilo je više incidenata, mahom verbalne prirode, između građana i nervoznih vozača kojima je bilo blokirano kretanje.


I tokom bokade u Novom Sadu desilo se nekoliko manjih incidenta kada je jedno vozilo pokušalo da prođe blokirani kružni tok, ali je nakon prepirke s okupljenima, odustalo od prolaska. Nakon toga dva vozila pokušala su da prođu kroz masu okupljenih na Mostu slobode, ali je sve završeno na verbalnim razmiricama.


I tokom protesta u Gornjem Milanovcu , jedan vozač pokušao je automobilom da prođe blokadu ali mu demonstranti to nisu dozvolili pri čemu nije bilo incidenata.


U Leskovcu su u jednom trenutku naišla  dva autobusa s obe strane blokade, a iz jednog autobusa su putnici demonstrantima i novinarima iskazivali nezadovoljstvo zbog čekanja u mestu. Pola sata kasnije, vozači autobusa, pošto su bili poslednji u redu, okrenuli su se u suprotan smer. U isto vreme, dvadesetak automobila leskovačkih i vlasotinačkih registracija blokirali su put koji vodi ka vlasotinačkoj petlji i blokada je takođe trajala oko sat vremena. I dok je u Leksovcu bilo mirno, na ovoj lokaciji došlo je do manjeg koškanja između demonstranata koji su stali na kolovoz i građana koji su želeli da prođu.


Poslednjih tridesetak minuta protesta u Novom Pazaru  obeležili su pokušaji vozača tri automobila da u kratkom vremenskom intervalu probiju blokadu. Oni su sporim kretanjem probali da se provezu, a jedan od njih je povremeno izlazio iz vozila i pokretao raspravu, zbog čega je u par navratila situacija bila na ivici incidenta.


Tokom protesta u Boru dogodio se i manji incident, kada je jedna žena nameravala da kolima probije blokadu, ali su je u tome sprečili građani koji su gotovo seli na haubu njenog vozila zbog čega je usledio kraći verbalni sukob. Vozila u blokiranoj koloni su se masovno okretala preko dve jednosmerne trake i prelazila travnatu površinu da bi se vratila suprotnim pravcem.


 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x