Uhapšeni osumnjičeni za teške krađe u manastirima Tumane i Mileševa

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Srbija Vesti; Vodeničarski; Manastir Tumane
Podelite vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Golupcu, operativnim radom, rasvetlili su tešku krađu i uhapsili P. J. (1978) iz okoline Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ovo krivično delo.

Sumnja se da je on 27. marta ove godine, sa još jednim muškarcem za kojim policija intenzivno traga, provalio u pomoćni objekat u kompleksu manastira Tumane i ukrao veću količinu alata čija se vrednost procenjuje na oko 550.000 dinara.

Pretresom stana P. J. policija je pronašla deo ukradenog alata, koji će biti vraćen vlasnicima dve privatne radnje iz Beograda,  koje su angažovane kao izvođači radova na izgradnji konaka u ovom manastiru.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu, piše  saopštenju MUP-a Srbije.

Muškarac iz Prijepolja (33) uhapšen je zbog sumnje da pričnio krivično delo teška krađa na štetu Eparhije Mileševske.

Sumnja se da je u četvrtak tokom popodnevnih časova iz manastira Mileševa odneo oko 30 hiljada dinara iz kutije u kojoj su se nalazili dobrotvorni prilozi građana, posetilaca ove, jedne od najvećih srpskih svetinja,

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x