Ujedinjeni: Sakupljeno 39 potpisa odbornika za održavanje sednice za smenu gradonačelnika Šapića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Mila Popović, foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić/MO
Podelite vest

Odbornica grupe Ujedinjeni Mila Popović izjavila je danas da je prikupljeno 39 potpisa odbornika Grada Beograda za održavanje vanredne sednice Skupštine grada na kojoj će se tražiti smena gradonačelnika Aleksandra Šapića.

Ona je rekla novinarima u Gradskoj upravi da Inicijativu za Šapićevu smenu nisu podržali samo odbornici grupa Zavetnici, Dveri i koalicije NADA.

“Jasno je ko je istinska opozicije i kome je cilj, ne samo smena Šapića, već SNS režima koji uništava Beograd već devet godina”, rekla je Popović.

Ona je naglasila da Šapić ne može da bude gradonačelnik, jer je prekršio zakon.

“Kao predsednik opštine Novi Beograd počeo je da gradi objekat bez ikakve dozvole, a kao gradonačelnik je legalizovao taj isti objekat, iako su predmet legalizacije samo oni predmeti do 2015. godine”, objasnila je Popović.

Dodala je da vanredna sednica treba da se sazove u roku od sedam dana od prijema tog zahteva, a da se održi u roku od 15 dana.

Odbornik grupe Moramo, Dobrica Veselinović rekao je da treba sazvati sednice na temu zagađenja vazduha i energetske krize.

“Kriza zagađenja je tema koja tišti i mori veliki broj ljudi i mora da se sazove sednica kako bi se videlo koji rešenja Grad ima za to. Zatim stambena kriza, jer cene kvadrata odlaze u nebo”, rekao je on i dodao da treba doneti nov zakon o stanovanju.

Veselinović je naglasio i da je energetska kriza dostigla vrhunac, kao i da nekim građanima grejanje još nije isporučivano.

“Cene grejanja i računi moraju da se umanje tamo gde nema grejanja. Beograd treba da pređe na obnovljiv izvor energije”, ocenio je on.

Skupština Grada Beograda ima 110 odbornika.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x