Ukrašavanje Niša za Novu godinu: Skromno “kićenje” zbog mera štednje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ukrašavanje Niša: Foto: Sbija Vesti (arhiva)
Podelite vest

Postavljanje novogodišnje dekoracije u Nišu počeće za svega nekoliko dana, ali zbog mera štednje električne energije, Grad Niš neće zasijati u punom sjaju, rečeno je iz Gradske kuće.

Kako navodi pomoćnica gradonačelnice, Vladislava Ivković, grad će biti okićen, ali primereno energetskoj krizi. Prema njenim rečima, fokus će biti na centralna gradska jezgra, glavne ulice i Trg kralja Milana.

„Parking servis će sa novogodišnjom rasvetom početi ovih dana. Rasveta će biti postavljena tokom novogodišnjih praznika, ali ne u punom kapacitetu. Znajući podatak da veliki broj turista boravi u našem gradu za vreme Novogodišnjih praznika, odlučili smo da to budu centralna gradska jezgra, glavne ulice i trg“, kazala je Ivković.

Navodi i da će novogodišnja rasveta biti smanjena uprkos pomoći donatora i doprinosa gradskih opština.

„Imamo i veliki broj donatora za te dane, ali imajući u vidu korišćenje javne rasvete, ona će biti u manjem kapacitetu i u manjem obimu, imajući u vidu da svi zajedno poštujemo preporuku vlade o uštedi energije i zadatim kriterijumima koji su neophodni da se ispoštuju kako bismo što lakše prebrodili ovu krizu. Grad će biti okićen, ali primereno svemu ovome i fokusiraćemo se na centralne ulice, a i gradske opštine će dati određeni doprinos“, završava pomoćnica gradonačelnice.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x