USKORO! Deset bazena sa termomineralnom vodom u Niškoj Banji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Gradsko veće Grada Niša usvojilo je Rešenje o realizaciji i sufinansiranju projekta izgradnje i rekonstrukcije termi Kulište u Niškoj Banji, čime Grad ulazi u projekat izgradnje deset manjih bazena sa termomineralnom vodom u Niškoj Banji.

Ukupna vrednost projekta je skoro 60 miliona dinara, istakao je gradski većnik Miroslav Đokić i dodao da Minsitarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, učestvuje sa 40 miliona dinara, a da Grad Niš učestvuje sa 20 miliona dinara.

“Smatramo da je ovo pravi način na koji Grad treba da učestvuje, posebno za turističke projekte koji se tiču infrastrukture. Ovo je druga godina zaredom gde Ministarstvo da je subvencije Gradu Nišu i ovakve projekte planiramo da nastavimo i dalje”, izjavio je Đokić.

On je dodao da se odmah nakon donošenja odluke kreće u rešavanje imovinskih odnosa i pribavljanja svih građevinskih dozvola, nekon čega sledi nabavka i realizaicja projekta.

Kompleks bazena sa termomineralnom vodom nalaziće se na kraju šetališta u Niškoj Banji.

“Kompleksu će moći da se pristupi sa dve strane – od strane centralnog šetališta i od kraja Staza zdravlja, znači od Izvorišta”, kazao je Đokić.

On je naveo da je rok za završetak projekta 12 meseci, ukoliko uslovi, koji se tiču pandemije, to dozvole.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x