Uskoro turisti na Oblačinskom jezeru. Obnavlja se hotel, adaptiraju se bazeni, čisti se Oblačina

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Oblačinsko jezero; Foto: Moj City, Moj Niš
Podelite vest

Objekat na Oblačinskom jezeru, uskoro će početi da prima prve turiste. Invenstitor SP RESORT je zakupio objekat na pet godina i trenutno radi na njegovoj adaptaciji.

„Mene posebno raduje da ćemo u takav jedan kompleks uspeti uskoro da dovedemo turiste pre svega iz Nišavskog regiona, a onda i iz čitave Srbije“, rekla je predsednica privremenog organa Opštine Merošina Stanja Stajić.

Preduzeće SP RESORT uradio je kompletnu rekonstrukciju objekta na Oblačinskom jezeru. Renoviran je krov, urađeno grejanje, kanalizacija, struja, toaleti. Adaptirani su i smestajni kapaciteti.

„SP RESORT je pokrenuo postupke obnavljanja rada malih bazena. Počelo je i čisćenje samog jezera, tako da za manje od dva meseca očekujemo i prve goste, sportske timove i rekreativce“, ističu.

Oblačinsko jezero je prirodno jezero u jugoistočnoj Srbiji, dvadesetak kilometara zapadno od Niša, u blizini Malog Jastrebca. Jezero je približno okruglog oblika i prečnika oko 1 km, nadomak sela Oblačina. Vidljivo je čak i sa visine od oko 10.000 m.

Šezdesdesetih godina 20. veka, pokraj jezera izgrađen je javni bazen širine-dužine skoro 100 m, košarkaški teren i fudbalsko igralište kao i motel sa bungalovima na obali jezera. Na obalama jezera tada je izgrađeno i vikend naselje. U to vreme bilo je to najposećenije dnevno letovalište Nišlija i uopšte svih iz okoline (i Prokuplje je udaljeno dvadesetak kilometara). Nebrigom vlasti objekti su zapušteni sredinom osamdesetih godina.

Početkom 21. veka okolina jezera je ponovo uređena tako da je pročišćena obala jezera i napravljena visoka zemljana obala.

Izvor : Niške Vesti

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x