Ustoličen patrijarh Pofirije u Pećkoj Patrijaršiji: Srbi i Albanci da zajedno grade mir

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: spc.rs
Podelite vest

Patrijarh Porfirije pozvao je danas, neposredno nakon što je ustoličen u tron u Pećkoj Patrijaršiji, Srbe i Albance da zajedno grade mir.

“Program SPC i moj program je mir”, rekao  je patrijarh Porfirije, nakon što su ga mitropolit dabrobosanski Hrizostom i mitropolit crnogorsko primorski Joanikije uveli u tron, praćeni uzvicima odobravanja “aksios”, što znači dostojan.

“Sve vernike sa ovog mesta pozivam da se molimo za sve ljude, za svu braću i sestre, sve sunarodnike i one sa kojima živimo i pre svih za braću Albance da gradimo zajedno mir kao što su gradile srpske sa albanskim porodicama koje su i u dobra i zla vremena čuvali Pećku patrijaršiju i Visoke Dečane”, izjavio je patrijarh Porfirije.

Patrijarh je rekao da to želi da “naglasi kako bi svi to da čuju i znali, da neko ne bi naknadno učitavao” onog što nema.

On je naveo da su “Kosovo i Metohija dom srpskom pravoslavnom narodu, ovde se rodio u Pećkoj Patrijaršiji, Dečanima, Gračanici”.

“Naših je svetinja na Kosovu i Metohiji kao zvezda na nebu”, rekao je patrijarh Porfirije, dodajući da je Pećka Patrijaršija “naša najvažnija i najznačajnija kuća”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x