UVEK SPREMNA! STARA PLANINA za sve prohteve i želje (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vidi Srbiju
Podelite vest

Prema podacima Turističke organizacije Srbije Stara planina poslednjih godinu dana beleži rast broja turista, kako domaćih tako i onih koji dolaze iz zemalja Balkana.

Da brojke govore u korist razvoja turizma na Staroj lepotice, potvrda su i brojne vile koje su u izgradnji podno planine naročito u naselju Crni vrh, gde je sve veći broj ne samo vila za smeštaj već i ugostiteljskih objekata, kojih ranijih godina nije bilo u ovom broju.

Pored prelepog Babing zuba i obilaska lokacije oko samog glaninarskog doma, područje skijališta u blizini Hotela Stara planina SP Resort ovih dana okupirano je turistima iz čitave zemlje ali i gostima iz Bugarske.

Foto: Vidi Srbiju

“U hotel za praznik dolazi veliki broj gostiju. Oživeće skijalište i čitav ovaj predeo. Prelepo je kada se čuje dečija graja, neko skija, drugi se šetaju i u jednom trenutku ovde na Staroj planini imate sve: skijanje, šetanju, sunčanje, zabavu i odmor. Baš sve što vam treba mi ovde imamo da ponudimo, da i ne pominjem našu domaću hranu i piće”, kaže uz osmeh meštanin sela Crni vrh.

JP Skijališta Srbije otvorilo je skijalište u praznične dane. Ski centar radi od 9 do 16 časova, a za skijanje su puštene tri staze koje prate gondolu.

Foto: Vidi Srbiju

“Iako je sneg prirodno u ovo doba godine nešto mekši, ako odmah u 9 izađete na stazu možete da osetite taj užitak vetra u kosi dok na skijama krstarite stazama. Poludnevni ski pas i skijanje do 13 sati možda su najbolji predlog za Prvomajsko skijanje, jer je nakon toga staza kako bi skijaši rekli “preorana”, mada za dobre skijaše ne postoji loš sneg, rećiće vam svaki ljubitelj smučanja”, kaže novinarka redakcije Vidi Srbiju.

Ski pas ovih dana jeste jeftiniji i za dva dečija i jedanu poludnevnu kartu za odrasle platićete 2800 dinara, ako nemate opremu iznajmljivanje će vas koštati samo 600 dinara.

Foto: Vidi Srbiju

Uživajte u poslednjem skijanju ove sezone.

Foto: Vidi Srbiju

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x