Veroljub Zmijanac iz Beogradskog trkačkog kluba jedan od BeActive lokalnih heroja Evrope

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Predstavnici Srbije Foto: Olimpijski komitet
Podelite vest

Veroljub Zmijanac osnivač Beogradskog trkačkog kluba osvojio je drugo mesto u kategoriji lokalnih heroja za izvanredna dostiguća u oblasti promocije sporta i fizičke aktivnosti na sedmom izdanju nagrada BeActive Awards održanog 29. novembra u Briselu.

BeActive nagrade nastale su sa ciljem podrške projektima i pojedincima posvećenim promociji sporta i fizičke aktivnosti širom Evrope.

U saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, Ministarstvom omladine i sporta, a pod pokroviteljstvom Evropske komisije, Beogradski trkački klub je i ove godine bio uključen u organizaciju Evropske nedelje sporta (www.evropskanedeljasporta.rs) koja je Zmijanca nominovala za ovu prestižnu nagradu.

Povodom ovog važnog priznanja u Briselu Veroljub Zmijanac je izjavio: “Velika mi je čast što me je naša olimpijska kuća kandidovala i verovala da mogu ući u finale, a možda i pobediti na ovogodišnjim BeActive nagradama. Očekivao sam tesnu borbu između mene i devojke muslimanskog porekla koja kroz fudbal pomaže integraciju ranjivih devojčica u Danskoj. Ipak je pobedio momak iz Estonije koji radi na jednom sjajnom projektu mapiranja šumskih staza za rekreaciju po čitavoj Estoniji. Događaj u Briselu je bio inspirativan da još više radimo na promociji trčanja, ali i celokupne fizičke aktivnosti u Beogradu i našoj zemlji. Drago mi je da je naš, sada već dvanaestogodišnji napor primećen i nagrađen od strane Evropske komisije i Marije Gabrijel komesarke Evropske unije za inovacije, istraživanja, kulturu, obrazovanje i mlade”.

Nataša Janković koordinator Evropske nedelje sporta ispred Olimpijskog komiteta Srbije povodom nagrade je rekla: „Veoma smo ponosni na Veroljuba i njegov plasman u top 3 finalista za nagradu „Lokalni heroj”. To je zaista sjajan rezultat imajući u vidu da je bilo preko 40 kandidata. Veroljub nas je dostojno predstavljao i ovo je bila odlična prilika da se čelnici Evropske komisije, kao i predstavnici zemalja EU upoznaju sa njegovim sjajnim projektima i inicijativama koje imaju za cilj promociju trčanja i zdravog načina života. Drago mi je da smo na ovaj način krunisali našu zajedničku saradnju koja traje već duži niz godina i sigurna sam da će ovo priznanje biti podstrek kako za Veroljuba, tako i za sve nas da budemo još bolji i nastavimo sa promocijom #BeActive poruke”.

Ovogodišnja #BEACTIVE noćna trka održana je tradicionalno poslednje nedelje septembra u Beogradu u vidu besplatne štafetne trke u paru na Tašmajdanu koja je nosila simboličan naziv “Prevaziđi prepreke”. Glavni ciljevi Evropske nedelje sporta usmereni su da se ukaže na izgovore i probleme koje ljudi prevazilaze da bi ostali aktivni, kao što su stid, krivica, stres i prezatrpanost poslom.

Osim nagrade za lokalnog heroja, priznanja u Briselu su dodeljena u još dve kategorije: obrazovanje i radno okruženje. Nagrada iz oblasti obrazovanja ima za cilj da pokaže kako obrazovanje može da podstakne decu da se bave fizičkom aktivnošću van obaveznih nastavnih aktivnosti. Nagrada za Be Active radno okruženje slavi sve aktivnosti na radnom mestu koje podstiču zaposlene na fizičku aktivnosti.

Foto: Olimpijski komitet

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x