Verujete li SNS-u kada kaže da menja ustav na referendumu da bi pravosuđe bilo slobodno?

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ne davimo Beograd
Podelite vest

Pokret Ne davimo Beograd podseća da je ostalo nekoliko dana do referenduma za promenu Ustava i poziva građane da 16. januara izađu i glasaju protiv. U saopštenju objašnjavaju da “bojkot nije opcija, jer na ovom referendumu nema cenzusa”.

Režim pokušava da nas ubedi da su predložene promene način da se pravosuđe oslobodi od uticaja političara na vlasti, ali je realnost upravo suprotna. Zato smo pokrenuli kampanju “Da li im veruješ?”, saopštili su.

Da li verujete Dačiću, Brnabić ili Vučiću?

“Da li verujete Ivici Dačiću kada kaže da nakon promene Ustava politika više neće imati uticaja na pravosuđe? Verujete li Ani Brnabić da se zalaže za promene Ustava koje će voditi nezavisnijem i efikasnijem pravosuđu, a Aleksandru Vučiću da želi da pravosuđe i rad tužilaštva oslobodi uticaja zakonodavne i izvršne vlasti?”, navodi se u saopštenju pokreta Ne davimo Beograd.

Ili verujete stručnjacima iz ustavnog prava i Ne davimo Beograd? 

Pokret Ne davimo Beograd je zajedno sa stručnjacima iz ustavnog i drugih oblasti prava, analizirao predložene izmene i utvrdili smo da one nisu nikakvo poboljšanje, već nova manipulacija vlasti. Režim želi da nastavi svoju dominaciju nad pravosuđem, a ove promene će samo omogućiti nove mehanizme za političku kontrolu sudstva i tužilaštva, ističu iz ovog Pokreta.

Foto: Ne davimo Beograd

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x