Vesić: Beograd će dobiti tri nova mosta na Dunavu i Savi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić/MO
Podelite vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je grad završio sve projekte za izgradnju mosta na Adi Huji, kao i da će nakon njegovog završetka Beograd imati unutrašnju obilaznicu koja će omugućiti rekonstrukciju Pančevačkog mosta.

Vesić je za RTS izjavio da za izgradnju tog mosta Grad Beograd zajedno sa Vladom Srbije traži partnere.

“Кada se završi most na Adi Huji, tada dobijamo unutrašnju obilaznicu i ta obilaznica će omogućiti da se rekonstruiše Pančevački most, tako da će na Dunavu biti tri mosta – Pupinov, Pančevački i most na Adi Huji”, rekao je Vesić.

Podsetio je da se na spajanju Bubanj potoka i Pančeva gradi veliki drumsko-železnički most, koji će biti četvrti most na Dunavu, i koji će “potpuno izmestiti železnički saobraćaj”, kao i da je u planu izgradnja novog savskog mosta i na obilaznici Obrenovac-Surčin, koji će imati četiri trake i posebne tramvajske trake.

“Još važnije taj most koji će se raditi, osim što će biti propusniji, rasteretiće i Gazelu i Brankov most, ići će u pravo u tunel za koji već radimo ekspropriaciju, i koji će završavati u bulevaru Despota Stefana. Taj tunel će rasteretiti saorbaćaj u centru grada za 12 posto i zagadjenje za deset posto”, rekao je Vesić.

On je naveo i da se u Beogradu trenutno “gradi dva miliona kvadrata”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x