Vesić: Uskoro odluka SNS o gradonačelniku Beograda i gradskoj vlasti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić/MO
Podelite vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da bi Srpska napredna stranka (SNS), tokom dana ili najkasnije sutra, trebalo da odnese odluku ko će je predstavljati kada su u pitanju gradski organi vlasti.

Vesić je pozvao novinare da sačekaju odluku SNS o tome ko su kandidati za funkcije, uključujući i onu gradonačelnika Beograda.

Rekao je da je član SNS i da će podržati svaku odluku stranke, te ukazao da se to kod njega nikada ne dovodi u pitanje.

Dodao je i da će, kada budu konstituisana Skupština Srbije, SNS odrediti svoje predstavnika i u republičkim organima.

“Sačekajmo da SNS zvanično objavi ko su naši kandidati prvo u Beogradu, a posle u Republici”, rekao je Vesić.

Upitan da li bi voleo da bude gradonačelnik Beograda, Vesić je odgovorio “da to nije pitanje da li volite ili ne volite nešto”.

“To je, kada se nalazite u politici kao i kada se vi nalazite u readakciji i ne odlučujete o svakoj temi koju bi želeli da radite već vam urednici kažu…a nekad ujutru i ne znate šta ćete da radite”, rekao je on.

Upitan da li će na narednoj sednici gradske skupštini, vlast imati većinu od 57 odbornika, Vesić je odgovorio da će to novinari sami da vide.

“Da biste konstituisali vlast (u Beogradu) dovoljno je 56 odbornika… a u vreme Borisa Tadića, jedna vlada (Srbije), je ako se ne varam izgurala mandat sa 126 poslanika”, rekao je on.

Prema njegovim rečima, za vlast u Beogradu je dovljno 56 odbornika, a “niko ne zna šta će se dešavati u budućnosti”, odnosno da li će još neki opozicioni odbornik podržati SNS i socijaliste.

Rekao je i da ne vidi razlog za nove izbore u Beogradu jer su, kako je ocenio, građani glasali za stranke koje su potom dobijale odborničke mandate

Podsetio je da je predsednik Srbije i SNS Aleksandra Vučić rekao da će novih izbora u Beogradu biti ako ih opozicija bude tražila, te uputio novinare da opoziciju pitaju da li ih želi.

Dodao je da se SNS ne boji izbora ali da misli da oh neki iz opozicije ne žele jer na novim ne bi nikada dobili onoliko glasova koliko su dobili na nedavnim.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x