Violinista Stefan Milenković predložen za Februarsku nagradu Grada Novog Sada

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Novogodišnji koncert Zrenjaninske filharmonije i Stefana Milenkovića, foto: YouTube I love Zrenjanin video printscreen
Podelite vest

Violinista Stefan Milenković predložen je za dobitnika Februarske nagrade za 2022. godinu, odlučeno je na današnjoj sednici Komisije za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Skupštine grada Novog Sada.O tom predlogu odlučivaće gradski odbornici, na svečanoj sednici skupštine, koja će biti održana na Dan grada, 1. februar.

Taj datum se obeležava kao Dan grada jer je Novi Sad 1. februara 1748. godine dobio status Slobodnog kraljevskog grada u okviru Habsburške Monarhije.

Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije svetski priznati violinista Stefan Milenković podneli su Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu i Udruženje gradjana Valmaro trio.

U obrazloženjima se navodi da je Stefan Milenković pružio bezrezervnu podršku Novom Sadu u kandidaturi za Evropsku prestonicu kulture.

“Odluka da svoje ogromno znanje i iskustvo deli sa našom decom na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i da postavi rad nove Gradske koncertne dvorane je neprocenjiva. Deleći svoje znanje i iskustvo sa studentima, doprineo je imidžu i ugledu Akademije i postavio je u sam vrh obrazovnih institucija u regionu kada je u pitanju virtuoznost sviranja violine”, navodi se u inicijativama.

Stefan Milenković je dobitnik mnogih svetskih priznanja i nagrada sa medjunarodnih takmičenja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x