Vladimir Kovačević: Za kupovinu ne treba mnogo pameti, da je sreće da prodajemo dronove

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Pokret "Da se struka pita"/DS
Podelite vest

Predsednik Nove – Da se struka pita (Nova D2SP) Vladimir Kovačević ocenio je da obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa sajma naoružanja iz Abu Dabiju upućuje na nemoć Srbije da prati tehničko-tehnološki razvoj naoružanja u svetu.

“Podsetio bih da je država kao što su Ujedinjeni Arapski Emirati bila beduinska do 1954. godine. Njen razvoj je bio brz i sa jasnim ciljem, pa smo tako u paradoksu da Srbija, kao nekadašnji gigant u proizvodnji oružja, danas kupuje savremene dronove od nekadašnje beduinske zemlje, koja je do pedesetih godina živela pod šatorima i sa kamilama”, naveo je Kovačević.

On je kazao da je ostalo otvoreno pitanje zašto sami ne investiramo u savremene tehnologije i zašto kupovinom oružija potpomažemo tuđe ekonomije, umesto da istim tim novcem podižemo svoje fabrike.

“Zašto ne podržati struku i usmeriti IT sektor, koji se toliko po dobru pominje u Srbiji, ka najsavremenijoj vojnoj tehnologiji? Ni za jedan ozbiljan narod nije vest kupovina, za nju ne treba mnogo pameti. Za prodaju treba i njoj treba da se radujemo”, zaključio je Kovačević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x