Vladiimir Simić iz sela Kulić kod Smedereva ima 22 godine i vlasnik je farme Simić

Vladimir Simić – mladi poljoprivrednik iz okoline Smedereva aktivno koristi podsticaje i subvencije!

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube AgroJug video printscreen
Podelite vest

Farma broji 48 grla goveda od čega 32 muzne krave, a ostalo su bikovi na tovu i telad. Na svojoj farmi Vladimir ima i 35 krmača prasilja i godišnje oko 150 tovljenika.

Ovaj mladi poljoprivrednik student je veterine. Vladimir koristi subvencije, a najviše one koje daje država. Procedura oko apliciranja za subvencije nije komplikovana, a danas se lakše dolazi do informacija zahvaljujući savremenim tehnologijama i društvenim mrežama, kaže Vladimir.

Lokalna samouprava treba da pozove poljoprivrednike i sasluša njihove potrebe i predloge a nakon toga odredi po jednu stavku za stočarstvo, ovčarstvo, svinjarstvo i svaku granu pomogne što znanjem što novcem, jasno poručuje Vladimir.

Ovaj video snimljen je u okviru projekta “Osnaživanje mladih poljoprivrednika za korišćenje lokalnih podsticaja u poljoprivredni” koji realizuju Mladi poljoprivrednici Srbije u partnerstvu sa Centrom za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj – www.agronews.rs.

Rad Mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole “Mladi i mediji za demokratski razvoj“.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x