Vrnjačka Banja kao Pariz – Svetski festival ulične pantomime 8-9. jul

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Izraelski pantomimičar Ofer Blum, koji je igrao na skoro svim najvećim trgovima i festivalima u svetu zabavlja gledaoce na otvaranju Svetskog festivala pantomime u Domu kulture Studentski grad u Beogradu. U Vrnjačkoj Banji nastupa 8.jula uveče i 9.jula za decu pre podne.
Podelite vest

U Vrnjačkoj Banji će se 8. i 9. jula prvi put održati Svetski festival ulične pantomime na kojem će učestvovati renomirani svetski pantomimičari, profesori, ali i polaznici Svetske akademije pantomime i teatra pokreta.

U petak 8.jula od 20 časova na Trgu kulture će učesnici izvesti program namenjen odraslima i deci, dok će u subotu 9.jula od 11 časova izvesti program namenjen deci i odraslima.

Program u kojem će uživati žitelji Vrnjačke Banje i njihovi gosti će biti izizetno zabavan, zanimljiv i stilski različit u duhu svetskih metropola.

Učesnici festivala su:

  • prof.Ofer Blum, izraelska i svetska zvezda ulične pantomime, potpredsednik Svetske organizacije pantomimičara i dobitnik ovogodišnje nagrade za životno delo
  • Rendi King, američki pantomimičar koji već godinama živi i radi u Rusiji
  • Ilker Kiličer, nagrađivani pantomimičar iz Turske
  • Ekaterina Varlakova, ruska pantomimičarka i rediteljka
  • Dimitra Papa, mlada pantomimičarka iz Grčke
  • prof.Marko Stojanović poznati srpski glumac i pantomimičar i predsednik Svetske organizacije pantomimičara

I drugi učesnici Svetske akademije pantomima i teatra pokreta iz Ujedinjenih arapskih emirata, Egipta, Sirije, Portorika će obogartiti ovaj događaj.

Mladi sirijac koji studira na Akademiji lepih umetnosti Fudžeire (UAE) Faris Vehlavi svirao je na tradicionalnom arapskom instrumentu na otvaranju festivala u Beogradu. Foto: Filip Stojanović

Svetski festival ulične pantomime je uvod u Vrnjački karneval koji počinje dan kasnije i predstavlja još jedan zanimljiv program u sve bogatijoj ponudi različitih festivala i drugih kulturnih, kongresnih, sportskih događanja u Vrnjačkoj Banji.

Zahvaljujući Skupštini opštine Vrnjačka Banja, Turističkoj organizaciji Vrnjačke Banje, ali i drugim institucijama u oblasti kulture i sporta se kod od nas i u svetu o Vrnjačkoj Banji više ne govori samo kao o zdravstveno-turističkoj destinaciji za starije osobe, već o mestu sa bogatom kulturnom ponudom za sve uzraste.

Dobrodošli na prvi Svetski festival ulične pantomime u Vrnjačkoj Banji.

Posle prvog časa u Beogradu. Polaznici Svetske akademije pantomime i teatra pokreta sa tri kontinenta dolaze u Vrnjačku Banju. Foto: Filip Stojanović

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x