Vučić: Ako propadne referendum, staće evropske integracije, protesti „pa, šta“

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će, ukoliko referendum o promeni Ustava ne bude uspeo, evropske integracije Srbije biti zaustavljene jer je pitanje vladavine prava vezano sa odlukama Venecijanske komisije i Evropske komisije.

„Ako ne uspe referendum mi ćemo dobiti ocene da nismo napredovali u vladavini prava“, rekao je Vučić i ponovio da referendum nema veze sa Kosovom ni sa životnom sredinom, već samo sa željom da pravosudje bude nezavisno i profesionalno.

Na pitanje novinara Pinka da li je problem Rio Tinta rešen pošto su za danas ponovo najavljeni protesti, Vučić je odgovorio „Pa šta“.

„Svaki dan su neki protesti, svaki dan, pa šta, jel to znači da država ne treba da funkcioniše“, rekao je predsednik i ocenio da su protesti „pozicioniranje pred izbore“ i da je on to od početka znao.

Dodao je da misli da litijum jeste šansa, ali ne ako narod neće.

„Nećete pare, nećete rudnike, ja ću reći šta mislim o tome, ali ću reći i Rio Tintu da ako misle da mogu da prave jalovište na Jadru, da ruše crkve i groblje, ne može“, rekao je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše izjavu reditelja Gorana Markovića koji je doveo u vezu predsednika Srbije i sudbinu rumunskog diktatora Nikolaja Čaušeskua koji je streljan, Vučić je odgovorio da ne bi da posebno komentariše.

Zahvalio je televiziji Pink što mu je svojim prilogom pomogla da mirno odgovori, i ponovio ono što je objavljeno u vestima Pinka, a to je pitanje – da li bi trebalo da bude streljan zbog puteva koje je izgradio.

On je nabrojao puteve, pruge, muzeje, izgradnju Hrama Svetog Save, spomenika, ponavljajući – „Jel zbog toga da me streljaju?“

Vučić je ponovio poruku opoziciji da mora nešto da radi kako bi ga srušila, a ne samo da napada porodicu, „pljuje“ i preti.

„I posle protesta porasli su zeleni i mi, a pao je rejting nekih drugih iz opozicije“, rekao je Vučić.

 

Da podsetimo, U 14.00 ispred Vlade Srbije (Nemanjina 11) danas je najvaljen protest ekoloških organizacija.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x